ponedjeljak, 10. kolovoza 2009.

Kolač od rogača

kolać od rogača

I tako sam skuhao kavu, priredio mlijeko, smeđi šećer, izabrao novi servis i sve zajedno s oglednim kolačem servirao na stol na terasi s pogledom na jutarnje nebo i more prije no što se digne maestral i krenuo na posao. Ja sam kušač i zapisničar seizmičkih potresa koje hrana proizvodi na mom jeziku. I odmah da vam kažem:
Ovi su kolači za vrhunske gurmane. Oni, pak, kojima je apetiti kapitulirao pod tonama prasetine, janjetine, mesa i škroba nek' odmah odustanu. Ovo nije spiza za pijate od po kila, ovo je za fini porculanski servis i srebrne žlice. Za najbolju Lavazza 100 posto kavu arabicu, bijele čipkane rukavice i dokone razgovore o općim temama. Umiješajte dakle, biobrašno tip 850, bioprašak za pecivo i zobene pahuljice kao da radite mramorni kolač. Dodajte ječmeni slad, suncokretovo hladno prešano ulje, koricu domaćeg limuna, mljevene bademe, pržene pšenične klice, cimet i sojino mlijeko i stavite u pećnicu. Kad bude gotovo prelijte kremom od rogača. I to je to.

Nema komentara:

Objavi komentar